Vår historie

-Innovativ teknologi som gir bærekraftige løsninger.

3D-Knitting & Technology ble etablert i 2018 i Sykkylven, like utenfor Ålesund i Møre og Romsdal. Selskapet ble etablert med formål om å tilgjengeliggjøre teknologikunnskap og erfaring i bruk av 3D-strikking. 3D-strikkemaskinene for flatstrikk er utviklet og levert fra japanske SHIMA SEIKI. De 3D-strikkede produktene strikkes tredimensjonalt uten sømmer, og gir oss helt nye fordeler i tekstilet.  Våre største aksjonærer er AMATECEKORNES og FLAKK MANAGEMENT.

På bakgrunn av mulighetene vår satsing gir for en mer bærekraftig produksjon i Norge har vi mottatt både tilskudd og lån fra Innovasjon Norge og Sparebanken Møre. 

 

Kompetansesenter for 3D-strikking

Vi er et nasjonalt senter for kompetanse, demonstrasjon og opplæring/support innen 3D-strikking. Målsetningen vår er å inspirere til nytenkning og presentere nyheter. Vi ønsker å gjøre ny teknologi tilgjengelig på en slik måte at det gir norske bedrifter et konkurransefortrinn. Med designsystemet APEX4 og 3D-strikking er det mulig å øke effektiviteten samtidig som vi ivaretar miljø og hele bærekraftperspektivet. 

 

Verdensledende kompetanse

Vi var så takknemlige når Kiyo og Yukiko bestemte seg for å flytte fra Japan til Norge i 2021. Med mange års erfaring fra 3D-strikking hos SHIMA SEIKI deler de nå av sin kunnskap til norske selskap som ønsker å lære mer om design-system, prototyping, programmering og produksjon av 3D-strikkede tekstiler. Mulighetene er uendelige, fra strikkede sko, klær og møbler, til interiør og tekniske tekstiler.

Kiyo kom til Norge under pandemien i oktober 2021. Da Yukiko og deres to barn kom etter i mars 2022 slo hele familien seg ned i Sykkylven. 

3D-strikke-teknologi

-Teknologi som gir muligheter for fremtidens løsninger.

  • Øke bedriftens inntjening ved innføring av hy teknologi
  • Programmering
  • Lage prototyper til din bedrift og prøveproduksjoner i små serier.
  • Gjennomføre testing av prototyper og kvalitetssikre det ferdige produktet
  • Materialkompetanse
  • Gjennomføre kurs og opplæring av ansatte, og gi bedriftene et kompetanseløft
  • Forskningsprosjekt på materialteknologi og produktutvikling
  • FoU-prosjekt i samarbeid med kunder

 

Våre fasiliteter

Vi har 3D-strikke-maskiner, design-system og annet utstyr til f.eks. etterbehandling av tekstiler. Vi kan designe og produksere strikkede produkt fra 4-gauge til 15-gauge strikkfasthet/nåletetthet, med naturfiber, syntetiske fiber og norsk ull. Designsystemet APEX4 er et høyteknologisk system for design, produktutvikling og programmering for strikkemaskiner. Det er også mulig at du kan se ditt ønskede design virtuelt med hjelp av APEX4 før du strikker en prøve. Slik kan du utforske mange flere muligheter, med ulike mønster og farger.